Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ με κρέμα καφέ

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μαζί σας την υπέροχη συνταγή μου για Κέικ με κρέμα καφέ! Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο είναι τέλειο για τους λάτρεις του καφέ και για τους λάτρεις των κέικ. Με στρώσεις από υγρό παντεσπάνι με έγχυση καφέ και μια πλούσια, κρεμώδη γέμιση καφέ, κάθε μπουκιά θα σας μεταφέρει σε καφεΐνη ευδαιμονία. Είτε διοργανώνετε μια ειδική περίσταση είτε απλά λαχταράτε μια γλυκιά απόλαυση, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες!

Συστατικά

Ακολουθεί ένας απλός πίνακας με τα συστατικά που θα χρειαστείτε για το κέικ με κρέμα καφέ:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι

Ζάχαρη κρυσταλλική
1 1/2 φλιτζάνι

Αυγά
4

Στιγμιαίος καφές
2 κουταλιές της σούπας

Γάλα
1 φλιτζάνι

Εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκια του γλυκού

Βαριά κρέμα
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη άχνη
1/4 φλιτζάνι

Κακάο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας

Ξέσματα σοκολάτας
Για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το παραδεισένιο κέικ με κρέμα καφέ, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

Εργαλεία:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών (2)
  • Σχάρα ψύξης
  • Σπάτουλα όφσετ ή μαχαίρι βουτύρου
  • Σάκος σωληνώσεων (προαιρετικό)
  • Στάση για κέικ ή πιάτο σερβιρίσματος

Συστατικά:

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι
  • Ανάλατο βούτυρο
  • Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Αυγά
  • Στιγμιαίος καφές
  • Γάλα
  • Εκχύλισμα βανίλιας
  • Βαριά κρέμα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κάκαο σε σκόνη
  • Ξέσματα σοκολάτας (για γαρνίρισμα)

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και αλείψτε τις φόρμες του κέικ με βούτυρο ή σπρέι μαγειρέματος.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ αναμίξτε το ανάλατο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα.
  4. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  5. Διαλύστε τον στιγμιαίο καφέ στο γάλα και ρίξτε τον στο κουρκούτι.
  6. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Ανακατεύουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
  8. Μοιράζουμε το κουρκούτι ισόποσα ανάμεσα στις προετοιμασμένες φόρμες για κέικ.
  9. Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
  10. Βγάλτε τα κέικ από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το Κέικ με κρέμα καφέ είναι περίπου 30 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψησίματος και ψύξης. Μπορεί να χρειαστούν επιπλέον 25-30 λεπτά για να ψηθούν τα κέικ και περίπου 1 ώρα για να κρυώσουν εντελώς.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

😄 Τώρα που καλύψαμε τα βήματα προετοιμασίας, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας μερικές συμβουλές για ένα επιτυχημένο κέικ με κρέμα καφέ:

  1. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό επιτρέπει την καλύτερη ανάμειξη και βοηθά στη δημιουργία μιας πιο λείας ζύμης.
  2. Όταν μετράτε το αλεύρι, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να το βάλετε στη μεζούρα και να ισοπεδώσετε το επάνω μέρος με μια ευθεία άκρη. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν θα πακετάρετε πολύ αλεύρι, με αποτέλεσμα ένα πιο πυκνό κέικ.
  3. Μην ανακατεύετε υπερβολικά το κουρκούτι μόλις προσθέσετε τα ξηρά συστατικά. Απλώς ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα για να αποφύγετε μια σκληρή υφή.
  4. Για να επιτύχετε πιο έντονη γεύση καφέ, μπορείτε να διαλύσετε πρόσθετο στιγμιαίο καφέ σε ζεστό νερό και να τον αλείψετε πάνω στις κρύες στρώσεις του κέικ πριν το συναρμολογήσετε.
  5. Για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, περάστε μερικές ροζέτες σαντιγί πάνω από το κέικ και πασπαλίστε σκόνη κακάο ή τρίμματα σοκολάτας για μια τελευταία πινελιά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των θρεπτικών αξιών ανά μερίδα (μερίδες 12):

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
380

Συνολικό Λίπος
25 g

Κορεσμένα λιπαρά
15 g

Χοληστερόλη
135 mg

Νάτριο
210 mg

Υδατάνθρακες
36g

Ίνα
1g

Σάκχαρα
20 g

Πρωτεΐνη
5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν πρόκειται για το σερβίρισμα και την παρουσίαση αυτού του παραδεισένιου κέικ με κρέμα καφέ, υπάρχουν πολλές επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να κάνετε το κέικ σας να λάμπει πραγματικά:

  1. Αφού συναρμολογήσετε τις στρώσεις του κέικ με τη γέμιση κρέμας καφέ, μπορείτε να παγώσετε ολόκληρο το κέικ με μια λεπτή στρώση σαντιγί ή βουτυρόκρεμα. Αυτό θα δημιουργήσει μια ομαλή βάση για περαιτέρω διακόσμηση.
  2. Για να βελτιώσετε την οπτική γοητεία, ροζέτες ή στροβιλιστείτε σαντιγί κατά μήκος των άκρων του κέικ χρησιμοποιώντας μια σακούλα σωλήνωσης εφοδιασμένη με ακροφύσιο σε σχήμα αστεριού.
  3. Πασπαλίστε σκόνη κακάο ή τρίμματα σοκολάτας πάνω από το κέικ για μια κομψή πινελιά. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε ένα ξεσκόνισμα από βρώσιμο χρυσό ή ασήμι σε σκόνη για μια πινελιά πολυτέλειας.
  4. Για μια πιο περίπλοκη παρουσίαση, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία, όπως κόκκους καφέ καλυμμένους με σοκολάτα ή βρώσιμα λουλούδια πάνω από το κέικ.
  5. Σερβίρετε κάθε φέτα κέικ με κρέμα καφέ σε ένα πιάτο γλυκού συνοδευόμενο από μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό με γεύση καφέ.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το υπέροχο κέικ με διάφορα συνοδευτικά. Ακολουθούν μερικές προτάσεις:

  1. Φρέσκα μούρα: Σερβίρετε μια χούφτα σμέουρα, φράουλες ή βατόμουρα δίπλα σε κάθε φέτα κέικ για μια έντονη φρουτώδη γεύση.
  2. Σάλτσα καραμέλας: Περιχύστε λίγη ζεστή σάλτσα καραμέλας πάνω από το κέικ πριν το σερβίρετε για να προσθέσετε μια λαχταριστή γλυκύτητα.
  3. Παγωτό βανίλια: Μια μπάλα κρεμώδους παγωτού βανίλιας στο πλάι συμπληρώνει υπέροχα τις γεύσεις του Κέικ Κρέμα Καφέ.
  4. Εσπρέσο ή καφές: Σερβίρετε το κέικ με ένα φρεσκοκομμένο φλιτζάνι εσπρέσο ή μια κούπα καφέ στον ατμό για να βελτιώσετε την εμπειρία του καφέ.

Μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να προσαρμόσετε την παρουσίαση ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και την περίσταση!

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το κέικ με κρέμα καφέ φρέσκο ​​και νόστιμο, είναι απαραίτητη η σωστή αποθήκευση. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε:

  1. Αν σας περισσέψει, αποθηκεύστε το κέικ σε αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε το καλά με πλαστική μεμβράνη.
  2. Βάλτε το κέικ στο ψυγείο για να διατηρήσει τη φρεσκάδα του. Διατηρείται στο ψυγείο έως και 3-4 ημέρες.
  3. Πριν σερβίρετε τις φέτες που έχουν απομείνει, αφήστε τις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15-30 λεπτά για να αναδειχθούν οι γεύσεις και να αποκατασταθεί η απαλή υφή του κέικ.

Θυμηθείτε, η σωστή αποθήκευση του κέικ θα διασφαλίσει ότι κάθε μπουκιά παραμένει υγρή και γευστική!

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Ενώ το κέικ με κρέμα καφέ είναι αναμφίβολα μια παρακμιακή απόλαυση, ορισμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε αυτήν τη συνταγή προσφέρουν πιθανά οφέλη για την υγεία:

  1. Καφές: Ο καφές είναι γνωστός για την υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ορισμένοι καρκίνοι. Μπορεί επίσης να ενισχύσει την πνευματική εγρήγορση και να βελτιώσει την απόδοση της άσκησης.
  2. Αυγά: Τα αυγά είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα. Παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη των κυττάρων, τη λειτουργία του εγκεφάλου και την επιδιόρθωση των μυών.
  3. Γάλα: Το γάλα είναι πλούσιο σε ασβέστιο, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση γερών οστών και δοντιών. Παρέχει επίσης πρωτεΐνες, βιταμίνες D και B12, και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
  4. Ξέσματα μαύρης σοκολάτας: Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά, συγκεκριμένα φλαβονοειδή, τα οποία μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα στην υγεία της καρδιάς βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και μειώνοντας τη φλεγμονή.
  5. Εκχύλισμα βανίλιας: Αν και χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες, το εκχύλισμα βανίλιας προσθέτει γεύση χωρίς να προσθέτει σημαντικές θερμίδες. Επιπλέον, μπορεί να έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Θυμηθείτε να απολαύσετε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής!

Παρόμοιες συνταγές

Ψάχνετε για πιο νόστιμες επιλογές επιδορπίων; Ακολουθούν μερικές παρόμοιες συνταγές που μπορεί να σας αρέσουν:

  1. Κέικ Τιραμισού: Αυτό το ιταλικό κλασικό συνδυάζει στρώματα παντεσπάνι εμποτισμένα με καφέ με μια κρεμώδη γέμιση μασκαρπόνε, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο επιδόρπιο.
  2. Κέικ σοκολάτας μόκα: Αφεθείτε στο τέλειο πάντρεμα καφέ και σοκολάτας με αυτό το υγρό και πλούσιο κέικ, με βελούδινη κρέμα βούτυρο μόκα.
  3. Καφές Panna Cotta: Δοκιμάστε αυτό το μεταξένιο και απαλό ιταλικό επιδόρπιο με ένα λεπτό σετ κρέμας με έγχυση καφέ με ζελατίνη. Είναι ιδανικό για όσους προτιμούν μια πιο ελαφριά απόλαυση.

Μπορείτε να εξερευνήσετε αυτές τις συνταγές και να ανακαλύψετε νέα απολαυστικά επιδόρπια για να ικανοποιήσετε το γλυκό σας!

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν τη συνταγή Κέικ με κρέμα καφέ προέρχεται από την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά παγκοσμίου φήμης σεφ που έχουν κατακτήσει την τέχνη της ανάμειξης γεύσεων καφέ και επιδορπίων. Σημαντικά ονόματα που επηρέασαν αυτήν τη δημιουργία περιλαμβάνουν:

  1. Pierre Hermé: Γνωστός ως ο «Πικάσο της ζαχαροπλαστικής», ο Pierre Hermé φημίζεται για τις καινοτόμες και κομψές δημιουργίες του. Η τεχνογνωσία του στο συνδυασμό μοναδικών γεύσεων και υφών έχει εμπνεύσει αμέτρητους αρτοποιούς σε όλο τον κόσμο.
  2. Χριστίνα Τόση: Η δημιουργός του Milk Bar, η Χριστίνα Τόση έχει επαναπροσδιορίσει τα επιδόρπια με τα ιδιότροπά της

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button