Εύκολες συνταγές

Συνταγή τάρτας μπανάνας

Συνταγή τάρτας με μπανάνα

Σχετικά με τη συνταγή

Απολαύστε τη γλυκιά και κρεμώδη απόλαυση μιας τάρτας μπανάνας—ένας τέλειος συνδυασμός ώριμων μπανανών, βουτυράτης ζύμης και λαχταριστής κρέμας. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τον πλούτο μιας κλασικής γαλλικής τάρτας με την τροπική ουσία της φρέσκιας μπανάνας. Η βελούδινη απαλότητα της κρέμας και η λεπτή τραγανότητα της κρούστας δημιουργούν μια παραδεισένια εμπειρία γλυκού που θα αφήσει τους γευστικούς σας κάλυκες να χορεύουν από χαρά. Είτε διοργανώνετε ένα δείπνο είτε απλώς απολαύστε μια πολυτελή απόλαυση, αυτή η τάρτα μπανάνας σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά

<πίνακας>

Για την κρούστα
Για τη γέμιση κρέμας

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα

⅓ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κύβους
⅓ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
3 μεγάλοι κρόκοι αυγών

Πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο

2-3 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτήν την υπέροχη τάρτα μπανάνας, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

Εργαλεία:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπάμε
  • Κλάστης
  • Τάρτα (9 ιντσών)
  • Χαρτί ψησίματος
  • Πιρούνι
  • Σατέλα
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Μαχαίρι

Συστατικά:

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ανάλατο βούτυρο
  • Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Πλήρες γάλα
  • Αυγά
  • Αλάτι
  • Εκχύλισμα βανίλιας
  • άμυλο καλαμποκιού
  • Ώριμες μπανάνες
  • Χυμός λεμονιού

Προετοιμασία

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.
2. Προσθέστε το κρύο και κομμένο σε κύβους ανάλατο βούτυρο στο μπολ. Χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων σας, τρίψτε απαλά το βούτυρο στο μείγμα του αλευριού μέχρι να μοιάζει με χοντρή τριμμένη φρυγανιά.
3. Ρίξτε 2-3 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό στο μπολ. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ενώσετε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ζύμη.
4. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε την απαλά για ένα ή δύο λεπτά ώστε να σχηματιστεί μια λεία μπάλα. Ισιώνουμε ελαφρά τη ζύμη, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
5. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
6. Ανοίγετε την παγωμένη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε κύκλο ελαφρώς μεγαλύτερο από το ταψί για τάρτα.
7. Μεταφέρετε προσεκτικά τη ζύμη που τυλίγετε στο ταψί για τάρτα και πιέστε την απαλά στον πάτο και στα πλάγια. Κόψτε την περίσσεια ζύμης που κρέμεται στις άκρες με ένα κοφτερό μαχαίρι.
8. Στρώστε την κόρα τάρτας με χαρτί ψησίματος και γεμίστε τη με βαράκια ψησίματος ή ξερά φασόλια για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
9. Ψήνουμε την κρούστα στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος και τα βάρη και ψήστε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.
10. Όσο ψήνεται η κρούστα, ετοιμάζουμε τη γέμιση κρέμας. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το πλήρες γάλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.
11. Σε ένα μπολ του μίξερ, χτυπήστε μαζί την κρυσταλλική ζάχαρη, τους κρόκους αυγών και το άμυλο καλαμποκιού μέχρι να ενωθούν καλά και να πήξουν ελαφρώς.
12. Ρίξτε σταδιακά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μαλακώσουν τα αυγά.
13. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει η κρέμα και να καλύψει το πίσω μέρος του κουταλιού. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5-7 λεπτά.
14. Αφαιρέστε την κρέμα από τη φωτιά και ανακατέψτε με το ανάλατο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
15. Τοποθετήστε πλαστική μεμβράνη απευθείας στην επιφάνεια της κρέμας για να αποτρέψετε τη δημιουργία φλούδας και αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
16. Μόλις κρυώσει η κρούστα της τάρτας και η κρέμα, απλώστε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω από την ψημένη κρούστα.
17. Τοποθετήστε τις κομμένες μπανάνες πάνω από την κρέμα, πιέζοντάς τις απαλά μέσα στην κρέμα για να βεβαιωθείτε ότι κολλάνε.
18. Περιχύνετε τις κομμένες μπανάνες με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
19. Τοποθετήστε τη συναρμολογημένη τάρτα στο ψυγείο και αφήστε τη να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες για να ενωθούν οι γεύσεις και η κρέμα να δέσει.
20. Πριν το σερβίρετε, μπορείτε προαιρετικά να γλασάρετε την τάρτα με μια λεπτή στρώση μαρμελάδας βερίκοκου για γυαλιστερό φινίρισμα.
21. Κόβουμε την Τάρτα Μπανάνας σε φέτες και τη σερβίρουμε παγωμένη.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της υπέροχης συνταγής για τάρτα μπανάνας είναι περίπου 30 λεπτά για την προετοιμασία της κρούστας και της κρέμας, συν επιπλέον 20 λεπτά για το ψήσιμο της κρούστας και 2 ώρες χρόνο ψύξης. Συνολικά, μπορείτε να περιμένετε περίπου 3 ώρες και 50 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος, συμπεριλαμβανομένου του ενεργού και του παθητικού χρόνου.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να πετύχετε μια τρυφερή και ξεφλουδισμένη κρούστα, βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο σας είναι κρύο και κομμένο σε κύβους πριν το ενσωματώσετε στο μείγμα του αλευριού.
– Αποφύγετε να δουλεύετε υπερβολικά τη ζύμη ενώ ζυμώνετε για να αποτρέψετε την ανάπτυξη γλουτένης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σκληρή κρούστα.
– Το τυφλό ψήσιμο της κρούστας με βάρη ψησίματος ή αποξηραμένα φασόλια εξασφαλίζει μια τραγανή βάση που δεν θα μουσκέψει όταν γεμίσει με την κρέμα.
– Το σβήσιμο των αυγών με ζεστό γάλα εμποδίζει σταδιακά να πήξουν όταν αναμειχθούν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα μια λεία και κρεμώδη κρέμα.
– Φροντίστε να ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα κατά το μαγείρεμα για να αποφύγετε σβόλους και να αποκτήσετε μεταξένια υφή.
– Αφήστε την τάρτα να κρυώσει πλήρως στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε για να βελτιώσετε τις γεύσεις και να εξασφαλίσετε μια σφιχτή γέμιση κρέμας.
– Για πρόσθετη κομψότητα, γαρνίρετε την τάρτα μπανάνας με φρέσκα φύλλα μέντας ή πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη λίγο πριν τη σερβίρετε.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
320

Συνολικό Λίπος
14 g

Κορεσμένα λιπαρά
8g

Χοληστερόλη
125 mg

Νάτριο
85 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
46g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
22g

Πρωτεΐνη
5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση της τάρτας μπανάνας σας, μπορείτε να την πασπαλίσετε με μια πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη ή σκόνη κακάο. Για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, σκεφτείτε να σερβίρετε κάθε φέτα με μια κούκλα φρεσκοτριμμένη κρέμα ή μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι. Το κρεμώδες συνοδευτικό συμπληρώνει τις γεύσεις της τάρτας και προσθέτει μια απολαυστική αντίθεση στην υφή. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε την τάρτα με επιπλέον μπανάνες κομμένες σε φέτες ή φρυγανισμένες νιφάδες αμυγδάλου για ένα οπτικά ελκυστικό τελείωμα.

Αν θέλετε να προσθέσετε λίγο κείμενο-διακόσμηση, 😄 μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί με το επιμετάλλωμά σας περιχύνοντας μια σάλτσα καραμέλας ή μια γκανάζ σοκολάτας πάνω από τις φέτες τάρτας. Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε την τάρτα μπανάνας μαζί με μια δροσερή φρουτοσαλάτα ή μια μπάλα σορμπέ για να προσφέρετε μια πιο ελαφριά και ισορροπημένη εμπειρία επιδόρπιου.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα της τάρτας μπανάνας, αποθηκεύστε την σε αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε τη σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Είναι καλύτερα να διατηρείται στο ψυγείο και να καταναλώνεται εντός 2-3 ημερών. Η παγωμένη τάρτα διατηρεί τις γεύσεις και την υφή της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διασφαλίζοντας ότι κάθε φέτα έχει την ίδια απολαυστική γεύση με την πρώτη.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή για τάρτα μπανάνας περιλαμβάνει πολλά συστατικά που προσφέρουν θρεπτικά οφέλη. Οι μπανάνες είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και διαιτητικών ινών. Προσφέρουν επίσης μια φυσική γλυκύτητα και συμβάλλουν σε μια κρεμώδη υφή στην τάρτα. Η κρούστα, που γίνεται με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προσθέτει υδατάνθρακες για ενέργεια. Ενώ η γέμιση κρέμας περιέχει πλήρες γάλα, αυγά και βούτυρο, αυτά τα συστατικά παρέχουν βασικές πρωτεΐνες, ασβέστιο και υγιή λίπη με μέτρο.

Όπως συμβαίνει με κάθε επιδόρπιο,

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button