Υγιεινά σνακ

Φράουλες και γλυκά ρολά κρέμας • Παρουσίαση από την Pillsbury Baking

Γλυκά ρολά με φράουλες και κρέμα

Γλυκά ρολά με φράουλες και κρέμα • Παρουσιάστηκε από την Pillsbury Baking

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε σε μια απολαυστική απόλαυση με αυτά τα ακαταμάχητα γλυκά ρολά με φράουλες και κρέμα. 🍏Αυτή η συνταγή συνδυάζει τις κλασικές γεύσεις από ώριμες φράουλες και κρεμώδη γέμιση, όλα τυλιγμένα σε ένα απαλό και αφράτο ρολό. 🥮Πλημμυρισμένα από φρεσκάδα και γλυκύτητα, αυτά τα ψωμάκια είναι ιδανικά για πρωινό, brunch ή οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε ένα απολαυστικό γλυκό.

Δημιουργήθηκε από την Pillsbury Baking, αυτή η συνταγή ανεβάζει τα παραδοσιακά γλυκά ρολά σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. 🥬Με τον συνδυασμό ζουμερής φράουλας και λαχταριστής κρέμας γέμισης, κάθε μπουκιά είναι μια παραδεισένια εμπειρία. 🥕Η ζύμη φτιάχνεται με αγάπη, εξασφαλίζοντας μια ελαφριά και αέρινη υφή που συμπληρώνει τέλεια τη ζωηρή γεύση φράουλας. 🧀Είτε είστε έμπειρος αρτοποιός είτε μόλις ξεκινάτε το γαστρονομικό σας ταξίδι, αυτά τα γλυκά ρολά με φράουλες και κρέμα σίγουρα θα εντυπωσιάσουν.

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 2 ¾ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 συσκευασία (2 ¼ κουταλάκια του γλυκού) ενεργή ξηρή μαγιά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • ¼ φλιτζάνι νερό
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Για τη γέμιση:
  • 1 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 ουγγιές τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για το γλάσο:
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Προετοιμασία

1. 🍪Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι.

2. 🥓Σε ένα ξεχωριστό μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, ζεστάνετε το γάλα μέχρι να ζεσταθεί (περίπου 110°F). 🍶Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το νερό στο ζεστό γάλα.

3. 🍽Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε καλά. 🎂Χτυπάμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, μέχρι να ενωθεί η ζύμη.

4. 🧀Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.

5. 🥑Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. 🍣Αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

6. 🥝Όσο φουσκώνει η ζύμη, ετοιμάζετε τη γέμιση συνδυάζοντας τις ψιλοκομμένες φράουλες, την κρυσταλλική ζάχαρη, το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ. 🧁Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

7. 🍨Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος, τρυπήστε την και ανοίξτε την σε ορθογώνιο σχήμα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, περίπου 12×18 ίντσες.

8. 🍻Απλώστε τη γέμιση κρέμας φράουλας ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό περίγραμμα γύρω από τις άκρες.

9. 🍸Ξεκινώντας από τη μία μακριά πλευρά, τυλίγουμε σφιχτά τη ζύμη σε ένα κούτσουρο. 🥖Κόψτε το κούτσουρο σε 12 ίσες φέτες χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι.

10. 🍬Τοποθετήστε τα ρολά σε ένα λαδωμένο ταψί 9×13 ιντσών, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά.

11. 🍬Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C).

12. 🍲Ψήστε τα ρολά για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

13. 🥡Ενώ ψήνονται τα ρολά, ετοιμάστε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

14. 🫖Μόλις γίνουν τα ρολά, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά. 🍭Περιχύστε το γλάσο πάνω από τα ζεστά ρολά.

15. 🥮Σερβίρετε τις φράουλες και τα γλυκά ρολά κρέμας ζεστά και απολαύστε!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας για την παρασκευή αυτών των απολαυστικών γλυκών ρολών με φράουλες και κρέμα είναι περίπου 2 ώρες 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου φουσκώματος και ψησίματος. 🥕Ωστόσο, ο πραγματικός χρόνος που απαιτείται για την προετοιμασία είναι περίπου 30 λεπτά. 🥧Η ζύμη θέλει περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει, και τα ρολά ψήνονται για 20-25 λεπτά. 🍚Το αποτέλεσμα αξίζει κάθε λεπτό που επενδύσατε, καθώς θα ανταμειφθείτε με μια παρτίδα παραδεισένια γλυκά ρολά γεμάτα με τον ακαταμάχητο συνδυασμό φράουλας και κρέμας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Κάθε μερίδα από αυτά τα γλυκά ρολά με φράουλες και κρέμα είναι μια απολαυστική απόλαυση που ικανοποιεί τόσο τους γευστικούς κάλυκες όσο και τις διατροφικές ανάγκες. 🍤Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

  • Θερμίδες: 320
  • Συνολικά λιπαρά: 10 g
  • Κορεσμένα λιπαρά: 6 g
  • Χοληστερόλη: 50 mg
  • Νάτριο: 180 mg
  • Συνολικοί υδατάνθρακες: 53 g
  • Διαιτητικές ίνες: 1g
  • Σάκχαρα: 26 g
  • Πρωτεΐνη: 6 g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά και τα μεγέθη της μερίδας που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε αυτά τα απολαυστικά γλυκά ρολά με φράουλες και κρέμα, έχετε διάφορες επιλογές για παρουσίαση και συνοδευτικά. 🍜Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις:

1. 🍰Σερβίρετε τα γλυκά ρολά ζεστά, κατευθείαν από το φούρνο, για την καλύτερη γεύση και υφή.

2. 🥟Για μια επιπλέον πινελιά απόλαυσης, μπορείτε να πασπαλίζετε τα ρολά με ζάχαρη άχνη πριν τα σερβίρετε.

3. 🍽Για να βελτιώσετε τη γεύση της φράουλας, γαρνίρετε τα ρολά με φρέσκες φέτες φράουλας από πάνω.

4. 🥥Αυτά τα γλυκά ρολά είναι νόστιμα από μόνα τους, αλλά μπορούν να συνδυαστούν με μια πλευρά σαντιγί ή παγωτό βανίλια για μια ακόμη πιο απολαυστική απόλαυση.

5. 🍤Για ένα πλήρες πρωινό ή brunch, σερβίρετε τα γλυκά ρολά μαζί με φρέσκα φρούτα, γιαούρτι ή μια πλευρά ομελέτα.

6. 🌽Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε ένα απλό γλάσο με τυρί κρέμα για να το περιχύσετε πάνω από τα ρολά αντί για το γλάσο για μια επιπλέον κρεμώδη πινελιά.

Γίνετε δημιουργικοί με την παρουσίασή σας και επιλέξτε δευτερεύουσες εναλλακτικές που συμπληρώνουν τη γλυκύτητα και τις γεύσεις των Φράουλες και τα γλυκά ρολά κρέμας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η ποιότητα αυτών των γλυκών ρολών με φράουλες και κρέμα, είναι απαραίτητη η σωστή αποθήκευση. 🥔Δείτε πώς μπορείτε να τα αποθηκεύσετε:

1. 🥠Αφήστε τα ρολά να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσετε.

2. 🍷Εάν υπάρχουν υπολείμματα, τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο ή τυλίξτε τα σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη.

3. Αποθηκεύστε τα γλυκά ρολά σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Απολαμβάνονται καλύτερα φρέσκα μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.

Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Ωστόσο, σημειώστε ότι η ψύξη μπορεί να επηρεάσει ελαφρώς την υφή.

Αν σκοπεύετε να απολαύσετε τα γλυκά ψωμάκια αργότερα, μπορείτε να τα καταψύξετε. Τυλίξτε κάθε ρολό ξεχωριστά σε πλαστική μεμβράνη, τοποθετήστε τα σε μια σακούλα κατάψυξης και καταψύξτε για έως και 1 μήνα. Ξεπαγώστε τα κατεψυγμένα ρολά σε θερμοκρασία δωματίου ή ξαναζεσταθείτε σε φούρνο μικροκυμάτων ή φούρνο πριν τα σερβίρετε.

Χρησιμοποιημένα οφέλη για την υγεία των συστατικών

Τα γλυκά ρολά με φράουλες και κρέμα όχι μόνο προσφέρουν ευχάριστη γεύση, αλλά προσφέρουν και ορισμένα οφέλη για την υγεία χάρη στα βασικά συστατικά τους:

1. Φράουλες: Αυτά τα ζωντανά μούρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και βιταμίνες C και K. Συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς, προάγουν το υγιές δέρμα και υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

2. Τυρί κρέμα: Ενώ το τυρί κρέμα είναι απολαυστικό, περιέχει πρωτεΐνη, ασβέστιο και βιταμίνη Α. Με μέτρο, μπορεί να είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

3. Γάλα: Το γάλα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και απαραίτητων βιταμινών όπως η Β12 και η D. Υποστηρίζει την υγεία των οστών και παρέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

4. Αυγά: Τα αυγά είναι πλούσια σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Παρέχουν απαραίτητα αμινοξέα και συμβάλλουν στην ανάπτυξη και επιδιόρθωση των μυών.

5. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Αν και δεν είναι τόσο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όσο τα αλεύρια ολικής αλέσεως, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις είναι ένα ευέλικτο συστατικό που παρέχει υδατάνθρακες, κάποιες πρωτεΐνες και μικρές ποσότητες βιταμινών και μετάλλων.

Απολαύστε αυτά τα γλυκά ρολά με φράουλες και κρέμα ως μια απολαυστική απόλαυση, απολαμβάνοντας τα οφέλη των θρεπτικών συστατικών τους.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν σας αρέσει ο συνδυασμός φράουλας και κρέμας, δείτε μερικές παρόμοιες συνταγές που μπορεί να σας αρέσουν:

  • Τάρτα τυρί κρέμα φράουλας: Μια λαχταριστή τάρτα με κρεμώδη γέμιση και επικάλυψη φρέσκιας φράουλας.
  • Σορτοκέικ με φράουλα:

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button